/ Az EFR CEE Kft új, pályázatból finanszírozott projektet zárt

Az EFR CEE Kft új, pályázatból finanszírozott projektet zárt
2014, december 31 - 10:04

Az EFR CEE Kft. 2014. december 31-én hazai pályázati támogatással finanszírozott kutatási projektet zárt. A projekt címe: „ASP-COM: Új hosszúhullámú kommunikációs protokoll és prototípus rendszer fejlesztése az RKV vevőberendezések címzéséhez titkosítási algoritmussal és többfunkciós web 2.0 alapú központi vezérlő fejlesztése az ASP működtetéséhez.”

Sági József, az EFR Central Eastern Europe Kft. cégvezetője arról számolt be, hogy vállalkozásuk az elmúlt két és fél év folyamán mintegy 220 millió Forintot költött a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap támogatásával, a KMR_12-2012-es konstrukcióban finanszírozott projektre - konzorciumban a Debreceni Egyetemmel és a Magyar Tudományos Akadémia Atommagkutató Intézetével.
Az EFR CEE kereskedelmi tevékenységét jelenleg azokon a területeken végzi, ahol már van, vagy ahol rövidesen bevezetésre kerül a Rádiós Központi Vezérlő (RKV). A cég jövőbeni tervei közé tartozik, hogy minden olyan területen meg kíván jelenni, ahol a Központi Vezérlés már létezik, és az RKV előnyei jól kihasználhatóak.
A pályázatokon elnyert összegek is az RKV rendszer fejlesztése köré csoportosulnak, mert a Központi Vezérlő egység korszerűsítése lehetővé tenné a vészhelyzeti kommunikáció felgyorsulását és annak nagymértékű javulását, melyek az Önkormányzatok, a háztartások és a meteorológiai alapú vezérlő rendszerek kommunikációjában gyökeres változást hozhatnak. A beruházással összesen 2 új munkahelyet lehetett létrehozni.
Az EFR CEE Kft. honlapján (www.efr-cee.hu) megtekinthetőek a projekt adatai a KMR_12-2012-0022 menüpont alatt.

EFR CEE Kft.
Cím: 
1051 Budapest, Széchenyi tér 7-8
Email: 
info@efr.de