/ Energiakapcsolási és felhasználói tájékoztató rendszer fejlesztése az EFR CEE Kft-nél

Energiakapcsolási és felhasználói tájékoztató rendszer fejlesztése az EFR CEE Kft-nél
2014, február 5 - 12:01

Az EFR CEE Kft. 60 millió forintot meghaladó vissza nem térítendő támogatásban részesült a „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A beruházás összköltségvetése meghaladta a 141 millió forintot, melyből energiakapcsolási és felhasználói tájékoztató rendszert fejlesztettek.

Az EFR CEE Kft. a projekt keretein belül egy olyan megoldást fejlesztett, amely területileg szétszórt végpontok felé gyors, megbízható információkat képes eljuttatni rádió frekvenciás körvezérlés (RKV) segítségével.

Ez a kommunikáció a hosszúhullámú rádióhullámoknak köszönhetően az egész országot lefedi, időjárástól kevésbé függő, biztonságos és gyors.

A projekt eredményének segítségével cégünk olyan rendszert képes működtetni, amelyben lehetséges a topográfiailag címzett, kódolt információ és/vagy rövid szöveg átvitele és megjelenítése egy olyan új vevőkészülékkel, mely kereskedelmi forgalomban is kapható lesz és rendelkezik RKV antennával az adások vételéhez, továbbá vissza-irányú kommunikációs lehetőséggel.

A projekt megvalósítása húsz hónap alatt történt. A projekt megvalósítási helyszíne Észak-Alföld Régió, Debrecen. A projektnek köszönhetően összesen két új munkahely létesült.

EFR CEE Kft.
Cím: 
1054 Budapest, Széchenyi István tér 7-8.
Email: 
sagi@efr.de