/ Hazai támogatásból digitális tomoszintézis elvén működő alacsony röntgendózisú rétegfelvételi radiológiai képalkotó eszköz és az arra épülő speciális mellkas-diagnosztikai döntéstámogató rendszer kifejlesztése kezdődött el az Innomed Medical Zrt-nél.

2013, december 19 - 16:46

Az Innomed Medical Zrt., valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Semmelweis Egyetem összesen 403 993 923Ft támogatást nyert a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap finanszírozásával az Új Széchenyi Terv Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása a közép-magyarországi régióban tárgyú pályázatának keretében. Az 531 millió forintos összköltségvetést meghaladó kutatás-fejlesztési projekt műszaki újdonságtartalma a tudományos kutatás eredményeként létrejövő digitális tomoszintézis elvén működő rétegfelvételi radiológiai képalkotó eszköz, valamint egy erre épülő speciális mellkas-diagnosztikai döntéstámogató rendszer.

Az Innomed Medical Zrt. több mint 20 éve foglalkozik orvostechnikai eszközök, ezen belül diagnosztikai és terápiás villamos berendezések és szoftverek fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével.
Két kiemelt szakterületünk az elektrokardiográfia és a radiológia, ami magába foglal különféle röntgen generátorokat, diagnosztikai röntgenberendezéseket és képalkotó diagnosztikai rendszereket. Piacvezető hazai gyártóként nagy tapasztalatokkal rendelkezünk a radiológiai képalkotó eszközök fejlesztése és gyártása területén, valamint az automatikus gépi kiértékelő rendszerek (orvosi döntéstámogató rendszerek) fejlesztésében.

Kutatás-fejlesztési elképzelésünk azt célozta meg, hogy létrehozzunk egy, a jelenlegi megoldásoknál kisebb röntgendózissal működő rétegfelvételi eljárást alkalmazó radiológiai képalkotó berendezést, valamint egy erre épülő orvosi döntéstámogató rendszert felhasználva eddigi tapasztalatainkat és figyelembe véve az aktuális orvosszakmai megfontolásokat.

Összefoglalva, a hazai forrásból megvalósuló projekt segítségével az orvostechnikai csúcstechnológiai szegmensben magyar cégként jelentős és tartós eredményeket érhetünk el műszaki és gazdasági téren egyaránt.

A cégről és a pályázati munkáról bővebb információt a www.innomed.hu oldalon olvashatnak.

Innomed Medical Orvostechnikai Fejlesztő és Gyártó Zrt.
1146 Budapest, Szabó József u. 12.