/ KECSKEMÉTEN EURÓPAI UNIÓS FORRÁSBÓL 4 CSOPORTSZOBÁS BÖLCSŐDE LÉTESÜLT

KECSKEMÉTEN EURÓPAI UNIÓS FORRÁSBÓL 4 CSOPORTSZOBÁS BÖLCSŐDE LÉTESÜLT
2014, május 21 - 13:24

A „Silencio” Hitközösség 149 686 011 Ft uniós támogatást nyert a „Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztése” tárgyú pályázati kiíráson. A 162 millió forint összköltségvetést meghaladó beruházásból nemcsak egy új bölcsődét építettek, hanem új munkahelyeket is teremtenek.

Kecskeméten az Őz utcában létesült bölcsőde projektgazdája a helyi székhelyű „Silencio” Hitközösség, amely 2009-ben jött létre, mint kiemelkedően közhasznú nonprofit szervezet. Létrehozásának célja rászorultak, hátrányos helyzetbe kerültek segítése, támogatása, valamint aktív szerepvállalás a gyermek és ifjúságvédelemben.
Az Őz utca 8. szám alatti ingatlan alkalmassá vált a 2011-ben kiírt DAOP-4.1.3/B-11 „Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások fejlesztése” konstrukciójú pályázatra. Az ingatlanon 4 csoportszobás új bölcsőde és tálalókonyha, valamint az ezekhez kapcsolódó kiszolgálóhelyiségek kerültek kialakításra, melyek energiatakarékos alternatív energia felhasználásával, komplex akadálymentesítéssel és játszó udvar kialakításával valósultak meg. A kialakított bölcsődében a gyermekek napközbeni ellátása során különböző többletszolgáltatásokat (pl. idegen nyelv-tanulási lehetőség, időszakos gyermekfelügyelet, játszócsoport, mozgásfejlesztő torna stb.) és speciális nevelési igényű egészséges gyermekek ellátását is vállalni tudja a projektgazda. A projekt költsége: 162 587 880 Ft, az elnyert támogatás összege: 149 686 011 Ft.
A beruházási költség tartalmazza az első eszközök költségét is.
Az új bölcsőde megvalósításával 2014. augusztusától akár 56 kisgyermeket fogadhat a létesítmény, valamint 12 fő részére új munkahelyet is teremt. Várjuk az érdeklődő szülők és gyermekeik, valamint a leendő kisgyermeknevelők jelentkezését!

„Silencio” Hitközösség
Cím: 
6000 Kecskemét Csabay G. krt. 1.