/ Kunffy Lajos Közösségépítő Közhasznú Egyesület

Kunffy Lajos Közösségépítő Közhasznú Egyesület
2014, június 30 - 12:41

Szervezetünk a TÁMOP-3.2.3.B-12/1 pályázati kiírásán sikeresen pályázott és 4.999.997,- Ft támogatást nyert. TÁMOP-3.2.3.B-12/1-2013-0018 számú pályázatunk megvalósítása 2013.07.01-től 2014.06.30-ig tartott, ez alatt több mint 130 rendezvényt/eseményt valósítottunk meg a somogytúri IKSZT területén.

A pályázat célja a többfunkciós közművelődési intézményekben (Integrált Közösségi és Szolgáltató Terekben) programok, közművelődési, könyvtári fejlesztések, egyéb közösségi alkalmak, nonformális és informális tanulási alkalmak, szolgáltatás-fejlesztések létrehozása volt.

Rendezvényeink során többek között az alábbi programokkal találkozhattak az érdeklődök a teljesség igénye nélkül:

Ki vagyok Én? - önismereti program 10 - 15 éves fiatalok számára.
Hagyományörző Kézműves foglalkozás / Jeles napok dekorációja.
Kétkeréken - kezdetben helyi célpontokra iilletve rövidebb távolságra eső településekre látogatunk el. Helytörténeti kirándulás.
Varázsfonal népművészeti program - a mai világ technikájával ötvözve hoztuk létre a fonalgrafika és a keresztszemes hímzés műhelyét.
Ismerd meg településed - a település történetét ismertetnék a rendezvényre látogatókkal - az előadássorozatot követően vetélkedőt szervezünk, a legjobbakat értékeltük.
"Környezetvédelem gyerekcipőben" - a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos oktató előadásokat tartottunk gyerekeknek.
"Víztakarékosságért" - „Hogyan lehet a vízfelhasználást csökkenteni, illetve a vizek szennyeződését megelőzni?”

A pályázatot több, mint 107 résztvevő fővel valósítottuk meg. Informális és non-formális tanulási alkalmak száma elérte a 131 alkalmat.

Kunffy Lajos Közösségépítő Közhasznú Egyesület
Cím: 
8683 Somogytúr, Árpád u 67.