/ Összeszerelő és felületkezelő üzemcsarnok építése az Euraseal Bt. kunszentmártoni telephelyén

Összeszerelő és felületkezelő üzemcsarnok építése az Euraseal Bt. kunszentmártoni telephelyén
2014, január 13 - 12:05

Cégünk, az EURASEAL Bt. 2014-ben a Kunszentmártoni Ipari Parkban tervezi felépíteni korszerű új gyártócsarnokát. A tervezett beruházás elszámolható összköltsége 200 744 495 Ft. A fejlesztéshez benyújtott pályázatunk alapján 100 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk el az ÉAOP-1.1.1/D-12 kódszámú „Telephelyfejlesztés” című pályázati konstrukció rendelkezésre álló forrásából.

A sátoraljaújhelyi Euraseal Bt. fém öntvény alkatrészek csúszókoptatásos termikus és elektrokémiai sorjázást és impregnálását végzi elsősorban gépjárműipari beszállítók részére, az autóiparon kívül a hidraulika/pneumatika, gáz/víz és klíma szerelvények megmunkálását is végezzük. A vezetőség célja az üzem hosszú távú biztonságos és nyereséges működtetése, a piaci pozíciók megerősítése, a vevők igényeinek maximális kielégítése. Tevékenységünk és projektünk kapcsolódik mind az Új Széchenyi terv, mind pedig az Észak-Alföldi Operatív program kiemelt iparágain belül a járműgyártáshoz.

Telephelyfejlesztés projektünk keretében egy új, korszerű gyártócsarnok felépítését tervezzük zöldmezős beruházás keretében a Kunszentmártoni Ipari parkban lévő telephelyünkön. A projekt fő tevékenységei: felvonulási munkák, építészeti, épület-gépészeti és épületvillamossági munkák, külső munkák. Az új telephely centrális központként szolgál majd, helyet ad új összeszerelő tevékenységünknek a kecskeméti Mercedes gyár számára, illetve innen tudjuk majd kiszolgálni a déli országrészben működő meglévő vevőinket, valamint határon túli leendő partnereinket is.

A projekt során egy 1218,66 m2-es nettó hasznos alapterületű, részben háromszintes csarnokot építünk, ahol a gyártótéren túl irodák és szociális helyiségek is megtalálhatók lesznek. Az új épület korszerű anyagok és technológiák felhasználásával készül el, a szendvicspanel és a megfelelő minőségű nyílászárók biztosítják majd a kellő hőszigetelést. Az új épület a gyártási igényeket messzemenően kielégíti majd, kényelmes, biztonságos munkahelyet biztosít leendő munkatársaink részére. Jelenleg 43 munkatárssal dolgozunk, a projekt megvalósításával 5 fős dolgozói átlaglétszám bővítést vállalunk. A projekt összköltsége 250 millió forint, az igényelt támogatás 100 millió forint. A csarnok építése 2014 év végére fejeződik majd be terveink szerint.

A csarnok felépítésével, a későbbi technológiai eszköz beszerzéssel, a dolgozói létszám növelésével cégünk eredményessége jelentősen nő majd. A sorjátlanítás, impregnálás kapacitásbővítése, illetve az új tevékenység bevezetésének eredményeképpen a teljes felfutás után évi 100 millió forint többlet árbevétellel számolunk, melyből várhatóan 3 év alatt megtérül beruházásunk.

Heiche Hungary Bt.
Cím: 
3980 Sátoraljaújhely, Ipar út 1812/3 Hrsz.