/ Sikerrel zárult a DELTAPLAST Kft. „egészségmegőrző” pályázata

Sikerrel zárult a DELTAPLAST Kft. „egészségmegőrző” pályázata
2014, január 30 - 18:48

2013.11.29-én egészségnappal záródott le a DELTAPLAST Kft. egy éves időtartamú, "Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok - lokális színterek" pályázata.

Az egy éves projekt során a DELTAPLAST számos előadás, csoportfoglalkozás és gyakorlati képzés lebonyolításával, egészségnapok szervezésével kívánta ösztönözni a dolgozóit és családtagjaikat az egészségesebb életvezetés kialakítására.

A programsorozat a kötelezően előírt egészségterv elkészítésével kezdődött. Erre az alapdokumentumra épültek rá a kiválasztott témakörök - munkahelyi stressz kezelése, dohányzásról való leszoktatás, drog és alkohol problémák kezelése - ismeretterjesztő előadásai, majd kerültek kialakításra a rizikócsoportok.
A változások dokumentálását valamint az eredmények alátámasztását a program elején és végén megvalósított állapotfelmérések biztosították. A résztvevő személyek ezen adatok birtokában kezdeményezhettek konzultációt a bevont orvosokkal, szakértőkkel.

A programsorozatba szőtt egészségnapok szinte a teljes dolgozói állományt megmozgatták. A legnépszerűbb programnak a reflexológia és hátmasszázs bizonyult, de sokan keresték fel a dietetikus, a dr. Voll-féle biorezonanciás állapotfelmérés és egyéb programokat is.

Az egészséges táplálkozás, valamint a jelenkori prevencióban egyre nagyobb szerepet betöltő, természetgyógyászatra épülő gyógynövény terápiák népszerűsítése szintén előadások keretében történt, melyen szép számban vettek részt a cég dolgozói.

A pályázat lehetőséget biztosított arra is, hogy a DELTAPLAST a törvényi kötelezettségeket meghaladó, elsősegély-nyújtó tanfolyamot is megvalósítson. Ezen - a gyakorlati oktatást is magában foglaló – képzésen a vállalkozás dolgozóinak több mint 10% vett részt.

Ezen felül a projekt keretében kis- és nagyértékű sporteszközök beszerzése is megvalósult:
- ping-pong asztal és kiegészítői,
- tollas labda pálya kialakítása, foci labdák,
- és a dokumentáláshoz elengedhetetlen: fényképező, fénymásoló és laptop

Támogatás éve: 2012
Projekt összes költsége: 9.299.082,-Ft (nettó)
Támogatás összege: 9.299.082,-Ft (nettó)
Támogatás megnevezése: Társadalmi Megújulás Operatív Program - Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok - lokális színterek
(egyszeri, vissza nem térítendő)
Forrás megnevezése: Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar
Köztársaság költségvetésének társfinanszírozása
Kivitelezés ideje: 2012.12.03 - 2013.11.29

DELTAPLAST Kft.
6000 Kecskemét, Mártírok útja 2.