/ Számítástechnika képzést tartanak vidéki nők számára Kiskunfélegyházán a Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében megvalósuló Business Women elnevezésű projektben.

2013, szeptember 9 - 15:26

A projekt összköltségvetése 81 ezer euro, amelyből az Európai Unió mintegy 69 ezer eurót finanszíroz. Az egyéves együttműködés első szakaszában Bács-Kiskun megyében, valamint Szerbiában, Novi Sad környékén felmérés zajlott az álláskeresők és a kezdő vállalkozók közül a nők körében.

Azt vizsgálták, milyen a vidéki nők helyzete jelenleg, milyen problémákkal küzdenek az álláskeresés vagy a vállalkozásindítás során, és mely területeken szeretnének fejlődni. Az elkészült tanulmányok legfontosabb tapasztalatait és az ezekre alapozva elkészített tananyagot ingyenes, gyakorlatias képzések keretében adják át Bács-Kiskun megyében és a magyar-szerb határ túloldalán, Vajdaságban az érintett női célcsoportok részére.
Kiskunfélegyházán Számítástechnika képzést szerveztek álláskereső vidéki nők részére, amely 2013. szeptember 2-án indult el. Olyan témákban szerezhetnek tudást a résztvevők, mint az önéletrajz készítés, hivatalos levél szerkesztés, pénzügyi kimutatás és prezentáció készítése, megtartása, Internetes böngészés. A tanfolyam végén, sikeres vizsgát követően a résztvevők tanúsítványt kapnak.
A képzés célja: az álláskeresők segítése a hatékony munkakeresésben, illetve vállalkozás indításában – a digitális írástudás és a kommunikációs készségek fejlesztésén keresztül.
A projekt széleskörű partnerségben valósul meg: vezető partner a Vojvodinai Garancia Alap, szerb partner az Esélyegyenlőségi Intézet, a magyarországi projekt partner az Álláskeresők Egyesületeinek Bács-Kiskun Megyei Szövetsége (Kecskemét).

Ez a sajtóanyag az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A sajtóanyag tartalmáért teljes mértékben az Álláskeresők Egyesületeinek Bács-Kiskun Megyei Szövetsége vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.

Álláskeresők Egyesületeinek Bács-Kiskun Megyei Szövetsége
6000 Kecskemét, Kápolna u. 24.