/ Technológiai fejlesztés a versenyképesség fokozásáért a Fémker East Kft. - nél

Technológiai fejlesztés a versenyképesség fokozásáért a Fémker East Kft. - nél
2012, április 20 - 12:25

Technológiai fejlesztés a versenyképesség fokozásáért a
Fémker East Kft. - nél
2012. április 20.

Cégfilozófiánk része:
“ Az emberi nemnek hivatása nem rontás pusztítás, hanem hogy alkosson, teremtsen..."
(Széchenyi István).

A Fémker East Fém - és Fémhulladék - kereskedelmi Kft. sikeres pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett GOP 2.1.1. B „Mikro-, kis-, és középvállalkozások komplex vállalati technológia fejlesztése” című pályázati konstrukcióban. A fejlesztés összes költsége 90 321 000 forint, melynek támogatástartalma 35 %.
A projekt keretében beszerzésre kerül kettő darab, új horizontális CE – minősített ollózó – vágó berendezés, Squalo1000–es modellek.
Cégünk, a FÉMKER csoport tagja, melynek központi telephelye Győrben, az Ipari Parkban található. Fióktelepeink Dombóváron a Kaposszekcső Ipari Park területen valamint Kecskeméten találhatóak, Cégcsoportunk tagja továbbá a nagykanizsai székhelyű MURAFÉM Kft-t, ahol közel 100 000 tonna vashulladékot forgalmazunk évente.
A Fémker East Kft. 2009 - ben kezdte meg működését Mezőcsáton, egy 3 hektáros, teljes infrastruktúrával, iparvágánnyal rendelkező, 16 vagon befogadását lehetővé tevő telephelyen.
Alaptevékenységünk a hulladékok, ipari alapanyagok, elsősorban különféle összetételű és minőségű színesfém, vas hulladékok, ipari másodnyersanyagok, kohászati alapanyagok átvétele, előkezelése, vevő igénye szerinti feldolgozása, valamint továbbértékesítése be l- és külföldi partnereink részére.
Cég csoportunk jelenleg mintegy 130 főt foglalkoztat, évente több mint 250 000 tonna hulladékot forgalmaz. Ezzel a mennyiséggel társaságunk az egyik legjelentősebb hazai hulladék feldolgozók, forgalmazók közé tartozik. Cégcsoportunk éves árbevétele közel 30 milliárd Ft.
A cégcsoport jelentős beszállítója a legnagyobb hazai és külföldi fémhulladék feldolgozó, hulladékhasznosító cégeknek. A jelenlegi eszközbeszerzések a piaci igények kiszolgálását is nagyban segítik további célunk, hogy a már meglévők mellett új hazai és nemzetközi piacokat is megtaláljunk.
Az Új Széchenyi Terv segítségével a fenntartható fejlődést szem előtt tartva jelentős technológiai fejlesztést valósítunk meg, oly módon hogy az esélyegyenlőség elvét betartva, erősödik vállalkozásunk munkahely megtartó képessége, sőt tovább nő a humánerőforrás létszáma.
A projekt megvalósítása során a gépek beszerzésétől a hulladék feldolgozásának dinamikus emelkedését és a versenyképesség fokozását várjuk.

Fémker East Kft.
3450 Mezőcsát, Dózsa Gy. út 58.