/ Uniós támogatásból fejlesztette technológiáját a Lakics Gépgyártó Kft

Uniós támogatásból fejlesztette technológiáját a Lakics Gépgyártó Kft
2013, május 10 - 07:33

A Lakics Gépgyártó Kft., közel 213 millió forint támogatást nyert a "Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása" tárgyú pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.
A közel 480 millió forintos összköltségvetésű beruházás keretében a vállalkozás új gyártástechnológiát valósíthatott meg.

A kaposvári és komlói telephelyen, közel 250 főt foglalkoztató vállalkozás, elsősorban szélerőművekhez gyárt motor-, és generátorházakat. A Kft. dinamikus fejlődését az a tulajdonosi szemlélet segítette elő, hogy a folyamatos fejlődés és fejlesztés, az innovatív gondolkodás főszerepet kap a vállalkozás működésében.
A vevői igények folyamatos bővülése, változása a cég vezetőségét arra ösztöni, hogy technológiáját, emberi erőforrását bővítse, fejlessze. Az uniós támogatással lehetőségük nyílt termékportfóliójuk bővítésére gyártó kapacitás növelésével, az innovációs gyártástechnológia kidolgozásával, és a humán erőforrás támogatásával.
A fejlesztési projekt megvalósítása 2011. 09. 01. és 2013. 02. 14. között zajlott le. Ebben az időszakban, a beszerzések során két forgácsoló művel, mérőgéppel, hegesztési varratvizsgáló készülékkel, hegesztő- és egyengetőgépekkel, valamint logisztikai- és irodatechnikai berendezésekkel bővítette eszközeit a Lakics Kft.
A cégről bővebb információt a www.lakics.hu oldalon olvashatnak.

Lakics Gépgyártó Kft
Uniós támogatásból fejlesztette technológiáját a Lakics Gépgyártó Kft