/ Uniós támogatásból megvalósuló technológiai innováció a Certa Zárgyártó, Présöntő és Szerszámkészítő Kft-nél

2013, június 3 - 13:44

Az Új Széchenyi Terv Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása című pályázaton elnyert közel 310 millió Ft vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével a Certa Kft. több mint 600 millió Ft-os, főként fejlesztő eszközbeszerzést célzó beruházásának célja a megnövelt hozzáadott értékű, új generációs termékek gyártására szolgáló folyamatok optimalizálása.

A sátoraljaújhelyi székhelyű Certa Zárgyártó, Présöntő és Szerszámkészítő Kft. egyik fő tevékenységi köre az alumínium öntvények gyártása. Emellett fontos szerepe van a termékek házon belül megvalósuló CNC megmunkálásának is. A vállalkozás a Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása című Új Széchenyi Terv pályázaton megközelítőleg 310 millió Ft összegű támogatást nyert, melynek keretében 2 db korszerű, új generációs alumínium öntőcella (öntőgép, adagoló-hőntartó kemence, robotos formaleválasztó egység, hidraulikus présgép), azokat kiszolgáló olvasztó kemence, valamint a cellák működését segítő híddaru és pálya kerül beszerzésre, illetve új Vállalatirányítási Rendszer kerül bevezetésre. Az öntési technológia korszerűsítése mellett a CNC forgácsolási technológia technológiai innovációja céljából egy HSC technológia megvalósítására alkalmas CNC marógép és egy nagyteljesítményű CNC megmunkáló központ beszerzése történik meg. A további versenyképesség növelése érdekében az öntvények felületi minőségét javítandó függesztős szemcseszóró berendezést állítunk üzembe.

A projekt 19 hónaposra tervezett megvalósulása alatt a projekten dolgozó mérnök-fejlesztő munkatársak bérköltségei is elszámolásra kerülnek.

A cégről bővebb információt a www.certa.hu oldalon olvashatnak.

Certa Zárgyártó, Présöntő és Szerszámkészítő Kft.
3980 Sátoraljaújhely, Berecki u. 18-28.
info@certa.hu