/ UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL TELEPHELYFEJLESZTÉS SZANKON

UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL TELEPHELYFEJLESZTÉS SZANKON
2014, március 12 - 09:50

A tavalyi év végén Európai Uniós támogatásból valósult meg a szanki Tooltechnik Kft. -nél a telephelyfejlesztés első üteme. A „DAOP-1.1.1-E/11” pályázati kiíráson nyertes pályázat révén a vállalkozás, egy szociális blokkokkal kiegészített, alapvetően irodai funkciót betöltő új főépületet kapott, illetve a jelenleg irodai funkcióknak helyet biztosító régi épületet is átalakították, ill. felújításra került. A 164 millió Ft nettó értékű beruházás megvalósítását az Európai Unió és a Magyar Állam 77,9 millió Ft-tal támogatta.

A Tooltechnik Kft. megalakuláskor a szerszámgyártás volt fő tevékenysége, ám az azóta eltelt több mint húsz év alatt kibővült az élelmiszeripari gépgyártással, a préstechnikai ágazattal valamint az alkatrészgyártással.

A jelenlegi projekt egy átfogó telephely fejlesztési koncepció első ütemét képezi, amelynek révén a vállalkozás egy új, korszerűen felszerelt, modern főépületet kapott. Emellett megújult és funkcionálisan átalakul a korábbi irodai feladatok ellátásának helyt adó épület is. A főépület teljes mértékben átvette az adminisztratív funkciók állátását, a régi épület pedig csomagoló – és összeszerelő üzem funkciót kapott.
A főépületben az irodafunkciók mellett öltözők és egyéb szociális blokkok is kialakításra kerültek. A projekt fizikai kivitelezése 2013.12.31-én fejeződött be.

A cégről és a fejlesztésekről bővebb információt a www.toooltechnik.hu oldalon olvashatnak.

TOOLTECHNIK Kft.
6131 Szank, Kiszsombos dűlő 8.