/ Úniós támogatásból új nagy hatékonyságú bifázisú defibrillátor hullámforma és az azt megvalósító klinikai defibrillátor fejlesztése kezdődött el az Innomed Medical Zrt-nél.

2012, október 4 - 16:31

Az Innomed Medical Zrt. 254 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programja keretében. A 391 millió forintos összköltségvetést meghaladó kutatás-fejlesztési projekt műszaki újdonságtartalma a tudományos kutatás eredményeként létrejövő új bifázisú defibrilláló jelforma, az azt megvalósító jelforma generátor, valamint ennek orvosi eszközként való használhatóságát megteremtő klinikai defibrillátor készülék.

Az Innomed Medical Zrt. több, mint 20 éve foglalkozik orvostechnikai eszközök, ezen belül diagnosztikai és terápiás villamos berendezések és szoftverek fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével.
Két kiemelt szakterületünk az elektrokardiográfia – ezen belül EKG, őrző monitor és defibrillátor készülékek, és a radiológia, ami magába foglal különféle röntgen generátorokat, diagnosztikai röntgenberendezéseket és képalkotó diagnosztikai rendszereket.
Egyedüli hazai gyártóként nagy tapasztalatokkal rendelkezünk a klinikai defibrillátor készülékek fejlesztése és gyártása területén.

Kutatás-fejlesztési elképzelésünk azt célozta meg, hogy létrehozzunk egy, a jelenlegi megoldásoknál jobb, hatékonyabb, kisebb energián is hatásosabb defibrillálást eredményező hullámformát, felhasználva eddigi tapasztalatainkat és figyelembe véve az aktuális orvos szakmai megfontolásokat.
A K+F projekt keretében megvalósuló termék rendelkezni fog mindazon jellemzőkkel, amelyek a klinikai alkalmazástól a sürgősségi ellátásig terjedő felhasználási területek széles spektrumában szükségesek a hatékony újraélesztéshez, kardiológiai beavatkozásokhoz és utógondozáshoz.

Összefoglalva, az uniós pályázati támogatás segítségével az orvostechnikai csúcstechnológiai szegmensben magyar cégként jelentős és tartós eredményeket érhetünk el műszaki és gazdasági téren egyaránt.

A cégről és a pályázati munkáról bővebb információt a www.innomed.hu oldalon olvashatnak.

Innomed Medical Orvostechnikai Fejlesztő és Gyártó Zrt.
1146 Budapest, Szabó József u. 12.